söndag 21 juni 2009

Midsommar

Den här midsommaren har varit sagolikt trevlig!! I torsdags åkte vi till vännerna Pirjo, Olli och deras softis Viktor på Tynningö i Stockholms skärgård. Vi är numera säker på att han är en blandning mellan bergsget och böksvin - Viktor alltså =).
Bilden på Olli tagen av Bertil Toivola
När vi kom fram hängde regnet i luften och ngra droppar fick vi på oss. Vi käkade gott och drack gott, umgicks och hade det trevligt.

Här är ngra underbara bilder från omgivningarna


Bertil och jag fick inviga deras nybyggda vedeldade bastu. Den hade blivit eldad i typ tre timmar när vi fick tummen ur och landade där. Gissa hur varmt det var?!! Ngn termometer fanns inte - men Bertil som är en härdad finne satt vid ett vidöppet fönster och flämtade, så man kan bara gissa.

"Här på landet lyssnar vi inte på musik - förutom klassiskt eller finska kärlekssånger" (citat Pirjo=) Gissa om jag fick panik...messade vilt till Agneta som tack och lov tog med sig lite partymusik. De finska kärlekssångerna var inte så illa som det låter - men man blir mätt efter ett tag...och då fanns bara psalmer från globen att ta till =)

På midsommaraftonen kom Per och Agneta med sin Madicken. Agneta hade jobbat vaken natt och de åkte direkt efter hon hade slutat, och hon hade slumrat typ 30 minuter i bilen.
Foto Bertil Toivola.


Vi njöt av den varma och härliga midsommaren tillsammans - ända tills det började regna vid tvåtiden - men det klarnade upp framemot kvällen igen. Det var dans kring midsommarstången (för vissa=) champagne och härlig gemenskap. Vid sextiden kom dagens bonus: Arne, Nettan och Emelie dök upp och var med så långt de vågade med tanke på färjan över.
Foto Bertil Toivola.


Tack Pirjo och Olli för att vi fick komma och fira midsommar med er. Tack Agneta och Per för härlig vänskap.

Det här kortet gjorde jag till värdparet:


En sista bonusbild - nu är sommaren här!!

//Y

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå Hallå!

Du har en award hos mig att hämta....

Kram

ulrica sa...

Halloj raring!
Vilka härliga midsommarbilder :)

Jag måste bara få fråga... Pirjo.. är det den Pirjo som varit gift med Pertti Hirvonen tidigare? Jag tyckte hon var så himla bekant. Om det är hon så har jag spenderat många kvällar hos henne som liten, då mina föräldrar umgicks flitigt med dem då.

KRAMAR

~:Johanna:~ sa...

Hej hej.

Vilka härliga bilder. Ser ut som att ni haft jättetrevligt.

Det är en liten stad vi bor i. Alla har nån slags anknytning till varandra. Det huset som jag är uppväxt i köpte vi av Perti och Pirjo.

Pirjos hund är jättegullig. Mamma å pappa har åxå en softis.

Kram Johanna

Pappersdraken sa...

Så söta hundar! Verkar som om ni fick en fin, fast varm(?) midsommar.
Ha det så gott!
Kram, Suss

Maiden sa...

Glad sommar tjejen! :-)
Jag har bokat in mig på träffen den 18:e juli om jag inte sagt det... Så nu hoppas jag att ni åxå kommer! Vi får väl styra upp detaljerna runt omkring sen...
Massa kramar

Malin sa...

Å vad mysigt ni har haft!!=)
Jättefint kort har du hunnit med oxå =)

Ha en härlig dag vännen!

Kram!

Annelie sa...

Ni ser verkligen ut att ha haft det underbart.

Kramar

Agnneta sa...

vilka härliga bilder tack gumman. kram Agneta