lördag 31 januari 2009

Välkommen till världen Emma


Min kära väninna och kollega Camilla och hennes sambo Kenth har fått en liten tös. (Den tösen kan du inte svära dig fri från Kenth =) 4610 gram och 54 cm lång är det lilla flickebarnet. Grattis gumman....jag kommer och hälsar på när jag känner mig friskare!!

*kram*
Ylwa

fredag 30 januari 2009

Nya beställningar

Jag har gjort tre nya beställningskort:

"Min svärmor fyller imorgon, hinner du göra ett kort?? Hon tycker om trädgård och blommor." Så här blev det.


Premiären för denna underbara stämpel från stämpelboden


Jag fick beställning på två kort till Tilde. Det förra kortet var inte tillräckligt punkigt och rockigt (men dög ändå=) *pekar nedåt i bloggen* Tror ni den här faller i god jord??


Ha det bäst i helgen vänner!! Själv ska jag som sagt busa runt lite - MEN jobbar igen söndag natt....

*kram*
//Y

torsdag 29 januari 2009

Har man inte jobb....

...så skaffar man sig.

Var och fikade med en väninna som skulle på sin årliga Åre-resa med ett gäng väninnor. Det visar sig att tre av dem fyller jämnt och att de ska fira dem på resan. "behöver du kort till dem??" och det gjorde hon. Vad jag inte tänkte på var att hon behövde dem typ dagen efter och att jag behöver sova. (jag jobbar natt för tillfället) Nåväl jag lyckades få ihop korten OCH sova (inte samtidigt=)



Har ett nattpass kvar - tills på söndag. Helgen kommer annars att gå åt till att skaka lite rumpa, umgås med vänner och dricka alkoholhaltiga drycker.

*kram*
Ylwa

söndag 25 januari 2009

Pyssel och rock

Igår - lördag - var det pysselmara här i Enköping, arrangerad av Enköpings Pyssel, och jag var naturligtvis där. Vi började kl 8 och jag åkte hem 22,30. Hörde ryktas om att ngra kom hem vid halv fyra eller så.

Det var en tävling där vi skulle använda materialet som låg vid våra platser när vi kom. I princip alla deltog nog där och då. Så här såg mitt bidrag ut.


Fia var där och nästan alla i designteamet kom och vi lärde känna varandra rätt bra. Vi käkade sushi, skrattade och pysslade.

Vill än en gång tacka Ulrica, Annelie och Johanna för en välorganiserad och otroligt rolig träff.

Här är de två andra korten jag gjorde under dagens gång. (Tänk att man bara ska hinna med tre kort + en bonussak under hela dagen=)

Här är ett kort till ett brudpar


Tim fyller 3


Idag - söndag - tog vi en road trip till Stockholm (en resa på ca 7 mil=) och åt på Hard Rock Café....men hur gott är inte det??! Bara hur gott som helst. Det är dessutom en inspirerande och avslappnad miljö - och man måste prata engelska med personalen!! Hur som helst trevligt sällskap - Bertil, Louise, Agnes och Nora - och god mat och ett par timmar senare satt vi som övergödda sälar i bilen på väg hem. Jag tror ingen utom Bertil - som körde - var vaken.

Ny vecka och nya möjligheter startar imorgon. Ser fram emot lördag - då blir det tjejfest och Maja på programmet.

♥kram♥
//Y

tisdag 20 januari 2009

Jag har fått en award!!


Denna fina utmärkelse har har jag fått av Malin och Linda

Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!! Kopiera in texten o bilden i din blogg och skicka sedan vidare utmärkelsen till åtta andra bloggare. Lycka till!

Dessa väljer jag idag!
Camilla E - en otroligt duktig scrppare med ett underbart öga för vad som är vackert.
Lambisoft - En underbar vän jag hittat genom scrapbookingen och som gör massor av härliga alster.
Malin - En komplett galen tjej som betyder mycket för mig med en blogg som förgyller en hel dag OCH en egen butik.
Marie - min allra bästa vän som bor så långt bort. Hennes blogg ÄR balsam för själen.
Mysmumlan - jag saknar ord...det här är en otroligt duktig scrappare med guld i fingrarna.
Sophia - en kvinna som bevisar att det går att ha ett eget liv även om man har en familj med man och fem barn. Duktig skapare av många alster.
Marja - en härlig själ som jag lärt känna genom Marie vars scrapping har gått i raketfart!!
Annica H - har ni sett hennes alster!!? En helt underbar skaparmänniska med vad det än månde vara.

torsdag 15 januari 2009

En massa skitsnack blir det....

Det är inte så illa som det låter. Idag har jag och kollegan Kerstin varit på kurs i Örebro - och det handlade om chlostridieinfektioner. Det var givande och mkt akademiskt...tack och lov - inga smaskiga patientfallsbeskrivningar. Visste ni att det bara tar en dryg timme att åka tåg till Örebro härifrån - när man tänker efter ger det ytterligare möjligheter och fler landsting att jobba i. Tänker dock inte göra det...

Här är ett kort jag fick beställning på - "jag vet att det är sent...men han fyller imorgon" nåväl...så här blev det.


Imorgon ska jag och Louise på begravning. Det är mormors syster som blev 88 år.
//Y

måndag 12 januari 2009

Från mitt hjärta till ditt

För ett tag sen fick vi alla i inspirationsteamet hos Mians ett 6X6-album att dekorera/altra. Funderade lite vad jag skulle göra av det, men det blev ett kärleksalbum att lägga små minnen och tankar i. Vad finare kan man ge till sin käresta??
//Ylwa

Så här blev mitt:

Material:
Papper - Maja Design
Blommor - Prima
Grungebord och embossing - Tim Holtz
Band - Åhléns
Stämpel - Stämpelboden
Kopparbrads

Ny period i livet

...eller åtminståne fem veckor starting now. Jag börjar jobba natt - nu inatt. Känns oki och min plan var att stanna uppe sent natten till idag och sova läääääääänge idag - gick inte alls. Vaknade halv tio och det är bara att gilla läget och gå och lägga sig på eftermiddagen istället.

Igår kväll (under min vaka=) gjorde jag bl a det här kortet - hon tycker om rött, svart och döskallar - sa beställaren.


Ha en bra vecka vänner.
//Y

fredag 9 januari 2009

Tävling hos Mians Scrap och Design

Nu är det tävling hos Mians. Gör ett allahjärtansdags-kort i gult och brunt - kolla resten av reglerna här.

Så här ser mitt inspirationskort ut:


Nu är det helg igen - och jag jobbar förstås och Bertil ligger sjuk hemma. Kan det bli värre??

Jo det kunde ha blivit värre....datorn vägrade starta igår och jag lyckades hitta lite virus som jag tog hand om - men den ville inte starta ändå. Datordoktorn Bertil skulle hjälpa mig få ordning på det hela....men det visade sig att en kontakt till hårddisken hade hoppat ur läge. Jag såg för mig hur alla mina foton bara flög iväg och försvann - jodå...jag ska skaffa mig en extern hårddisk och förvara mina bilder i.

Krya på dig hjärtat *kramar om*
//Y

onsdag 7 januari 2009

Landet Narnia

...ligger här i Enköping - det visste ni inte va?? NOT. Vi var ute och insöp lite frisk luft på nyårsafton - innan festligheterna började och allt var frostnupet och soligt och vi hade naturligtvis kamerorna med oss.


På kvällen kom gästerna vid 18-tiden och vi lagade maten tillsammans och åt under stor del av kvällen. Vi var sex vuxna och fyra ungdomar som firade in det nya året tillsammans. Kvällen innehöll allt som var trevligt....god mat, trevligt sällskap, raketer, dans och min dotter hävdar bestämt att det var lite sång oxå - vilket alla dementerar å det bestämdaste!!! Gästerna gick hem vid halv fyra (tror vi iallafall=) och den första dagen på 2009 blev kall, solig, seg och lagom helt enkelt.

Och så här vacker var min dotter på nyårsafton!!


Gott nytt år vänner!!
//Y

måndag 5 januari 2009

En vanlig tråkig kalender

...blev en pimpad och helt opraktisk, men snygg kalender. Jag har använt Flair Design - Queen of hearts från Handarbeta och privata dekosar. Visst blev den fin?!!


Försökte även pimpa Bertils kalender - men det gick inget vidare med en elektronisk i mobilen....men med tillräckligt mängd lim så ska det nog funka nästa gång *ler elakt*

Idag är det första dagen på jobbet efter en veckas ledighet och det känns sådär - men det är väl bara att gå dit och se glad ut - antar jag, om ingen kan komma med en miljon eller så??!

Ha en bra dag
//Y

lördag 3 januari 2009

En svart dag....

...vaknade jag till i maj 2008. Loppan pep iväg till skolan halv åtta!! - börjar ana oråd. Går ut i badrummet och överallt ligger ett fint, fint svart dammlager. Hon har denna morgon bestämt sig för att vara svarthårig - normalt är hon rödblond. Hon blev skitsnygg som mörk!! men var tvungen att städa badrummet när hon kom hem från skolan....kanske inte lika kul.

Har dykt ner i "godispåsen" jag fick från DT-mamma Fia och hittade materialet till denna LO. Allt material finns hos Handarbeta.


Ska tilläggas att hon inte har färgat sitt hår igen - fast hon pratar om rosa nu...fast det blir vi nog två om =)

*kram*
//Y

fredag 2 januari 2009

Nytt år och nya möjligheter (har ni givit ngra nyårslöften??=) Själv är jag lite dålig på att hålla dem - men i största hemlighet har jag en del löften till mig själv.

Strax före jul fick jag en DT-påse av vår kära DT-mamma Fia och det här är det första alstret jag knåpat ihop av det materialet - men det kommer mera.

Citatet på lappen är kanske svår att se, men det står "Livet borde vara som för en fjäril på sommaren" - Håkan Nesser. De orden inspirerade mig att göra denna LO.


Allt material finns hos Handarbeta.
//Ylwa